Gehoortest jongeren op basisschool / gehoorschade

Gehoorschade-jongeren-gehoortest-school


 

Testen van het gehoor bij jongeren op de basisschool.

Veel jongeren denken dat gehoorschade een typische ouderdomskwaal is. Helaas komt het alleen juist bij deze groep steeds meer voor. Een trend waar je je zorgen om moet maken, want een piep in je oor kan de rest van je leven blijven.

ePrevent houdt zich sinds 1997 bezig met het testen van het gehoor. In het begin het gehoor van mensen die in de zware industrie werken. Het personeel van timmerbedrijven, metaalbedrijven of bouwbedrijven weten dat wanneer er geen goede gehoorbescherming wordt gebruikt dat er gehoorschade zal ontstaan. Maar veel jongeren weten niet dat hard of veel geluid gehoorschade kan ontstaan. ePrevent test jongeren op school op hun gehoor en informeren ze op het gevaar van hard of te veel geluid.

Een derde van de jongeren tussen de tien en zestien jaar luistert gemiddeld drie tot zes uur per dag met een koptelefoon of oortjes naar muziek of zijn aan het gamen. Het langdurig dragen van een koptelefoon of oortjes kan voor onherstelbare gehoorschade zorgen. Oók als je de muziek niet hard zet.

Een kwart van de Nederlandse jongeren tussen de 12 en 25 jaar heeft mogelijk gehoorschade.

 

Blijvende gehoorschade: tinnitus

Is schade van te veel geluid na enkele dagen niet weg, dan is de kans groot dat het om blijvende gehoorschade tinnitus gaat. Als je last hebt van deze aandoening, dan hoor je constant een geluid dat er niet is. Dit kan een piep of meerdere piepen zijn, of bijvoorbeeld het geluid van ruisen van de zee. Een zeer vervelend geluid dat zelfs tot psychische klachten kan leiden.

ePrevent test het gehoor van jongeren op school. Op een vertrouwde omgeving wordt het gehoor getest en informeren we ze op het gevaar van het geluid. Is uw school geïnteresseerd in een gehoorscreening van de leerlingen neem dan contact met ons op voor een vrijblijvende offerte.

Tel: 030-2767359  info@eprevent.nl 

 

© 2011 - 2024 eprevent | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel