Airco/warmtepomp geluid begeleidingspakket

Warmtepomp-airco-zelf-monteren-geluid


 

Airco’s/ warmtepompen met minder dan drie kilogram koudemiddel en dat zijn de meeste airco’s voor huis-, tuin- en keukengebruik, kunnen prima door een handige klusser zelf worden geïnstalleerd.

 

Gaat u zelf uw airco/ warmtepomp installeren?

Iedere airconditioning/ warmtepomp bestaat uit twee onderdelen: een unit binnen en een unit buiten. Het liefst legt u deze twee units niet al te ver uit elkaar, want hoe verder de afstand is die de airco/warmtepomp moet overbruggen, hoe minder effectief hij zal verkoelen/verwarmen. Vaak kiest men ervoor om een onderdeel op het dak te plaatsen, en de corresponderende unit daar direct onder te plaatsen.

Per 1 april 2021 zijn de nieuwe geluidseisen ingegaan voor buiten opgestelde installaties voor warmtepompen en airco’s. Het gaat hierbij om warmtepompen en airco’s die worden toegepast bij woningen en woongebouwen. De warmtepompen en airco’s mogen niet meer dan 40 dB geluid veroorzaken op de erfgrens. Met deze landelijke geluidsnorm worden buren beter beschermd tegen geluid van warmtepompen en airco’s en wordt de ontwikkeling van stillere warmtepompen bevorderd. Op de nieuwste warmtepompen staan een CE-label. Het waargenomen geluid van een geluidsonderzoek van een warmtepomp is echter niet gelijk aan de dB(A) op het CE-label. Er zijn een aantal factoren die bepalend kunnen zijn of het geluid als storend wordt ervaren of niet, zowel voor de gebruiker zelf als voor de omgeving. Zo is de uitblaasrichting van de warmtepomp een belangrijk punt om in gedachten te houden. Staat de warmtepomp bijvoorbeeld langs een muur of in een hoek van muren, dan is de geluidsdruk sterker door weerkaatsing van het geluid.

 

Geluidsoverlast.
Elke airco/ warmtepomp produceert ook (overmatig) geluid. Helaas zijn er al veel burenruzies en rechtszaken geweest omdat er buren zich storen aan het geluid  van uw airco/ warmtepomp. ePrevent (www.geluidsmeting.nl) is sinds 1997 de specialist op gebied van geluidsmetingen.

Wij moeten wekelijks geluidsmetingen verrichten omtrent rechtszaken over geluidsoverlast van airco’s en warmtepompen. Heeft u geen zin om achteraf gezeur te krijgen over uw zelf geïnstalleerde airco/ warmtepomp, dan kan ePrevent (www.geluidsmeting.nl) u helpen/ adviseren bij het installeren van uw airco/ warmtepomp.

Geluidsmeting-warmtepomp-Airco-moteren-montage


Hoe gaat het in zijn werk?
U besteld bij ePrevent een airco/warmtepomp geluid begeleidingspakket. U mailt een plattegrond van uw huis met de huizen daar om heen. Op de plattegrond geeft u aan waar u graag de buitenunit wilt plaatsen.


Wat kan u van ePrevent (www.geluidsmeting.nl) verwachten?
U krijgt binnen 10 werkdagen of op een datum samen overeen gekomen een advies waar u op moet letten als u de buitenunit op de door u opgegeven locatie gaat plaatsen. Dit betreft een geluidsadviserend rapport die duidelijk inzicht geeft op mogelijke geluidsgevoelige plekken die overlast bij omwoners op kan leveren. U krijgt een gekalibreerde geluidsmeter toegezonden zodat u tijdens de installatie (voordat alles definitief is geplaatst) kan proefdraaien/ meten of u binnen de normen blijft zodat geluidsoverlast naar uw buren uitgesloten word. U krijgt van ons de informatie waar en hoe er gemeten moet worden. Bent u tevreden over het geluidsituatie en alles is gemonteerd dan stuurt u de geluidsmeter weer terug.

 

Wilt u liever dat een ePrevent medewerker bij u thuis komt adviseren en meten dan is dat uiteraard ook mogelijk. Dan verzoeken wij u om contact met ons op te nemen zodat wij een passende offerte voor u uit kunnen brengen.

  

Airco-warmtepomp-klachten-geluidsmeting


info@eprevent.nl   tel: 0302767359

© 2011 - 2024 eprevent | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel