Bewust stoken en stookadvies

Stookadvies en bewust stoken
ePrevent vindt stooktips geen vorm van goede voorlichting. Stoken met hout is geen duurzame energie! Ook al wordt onder de meest ideale omstandigheden gestookt: een kundig stoker, goed gedroogd hout, een goed geïnstalleerde moderne kachel en rookkanaal, hout stook is altijd schadelijk voor mens en milieu. Goede stooktips bestaan niet! Stoppen met stoken is de beste tip!


Bij het verbranden van hout komt CO2 vrij. Houtkachels en open haarden gaan onzuinig met hout om: een groot deel van de warmte vliegt zo de schoorsteen uit (bij de open haard gaat 90 procent van de warmte verloren, bij de houtkachel 20 tot 40 procent). Dat is niet duurzaam.
 

(Hout)rook is zeer schadelijk voor de gezondheid en is kankerverwekkend. Door het verbrandingsproces komen schadelijke stoffen vrij zoals benzeen en dioxine. PAK’s, ultra fijnstof en koolmonoxide zijn giftige stoffen en schadelijk voor de algemene gezondheid. Ook uw kinderen spelen in deze kankerverwekkende lucht waar zij later mogelijk de schade van gaan ondervinden. 


Gelukkig gaat de regering ook deze overlast aan banden leggen, verschillende regeringspartijen zijn zich bewust van deze ziekmakende manier van stoken. Over een aantal jaren zal er een verbod op het stoken van hout komen.


Meer informatie over: stoppen met houtstook

 

© 2011 - 2024 eprevent | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel