Overlast van constant blaffende hond

Constant-overlast-blaffende-hond-honden

 

Last van constant blaffende hond.

Overlast van geblaf van de hond van buren,

Niets is zo irritant dan wanneer het lekker weer is en u wil lekker met een boekje in de tuin zitten om constant het geblaf aan te moeten horen van de hond van de buren. Steeds meer mensen werken vanuit huis en het word wel heel vervelend om tijdens je werk constant gestoord te worden van geblaf, weg concentratie! Het wordt helemaal vervelend als u naar bed gaat en dan uit uw nachtrust wordt gehouden, dit zal zelfs uiteindelijk voor medische problemen kunnen zorgen. Is hier iets aan te doen? JA ZEKER!

 

Volgens De wet (artikel 5:37 van het Burgerlijk Wetboek), bepaalt dat de eigenaar van een erf niet in een mate of op een wijze die volgens artikel 162 van Boek 6 onrechtmatig is, aan eigenaars van andere erven hinder mag toebrengen. Hinder op zichzelf is niet voldoende, het moet gaan om onrechtmatige hinder. Wanneer is het onrechtmatig hinder?  Eerdere uitspraken van rechters is dat wanneer meer een hond langer dan 10 minuten achter elkaar per etmaal blaft.
 

overlast-hond-honden-buren

 

 

Wanneer u op goede voet staat met uw buren dan moet u eerst uw probleem kenbaar maken. Op die manier kunnen de buren zelf het geblaf indammen en mogelijk wisten ze niet eens dat het overlast gaf.   Honden liefhebbers zien het geblaf vaak niet als overlast. 


 

 


 

Overlast tijdens het reaxen in de tuin of in uw kamer wanneer de ramen open staan.

Als de overlast aanblijft neemt u de volgende maatregelen:
 

Voor dat u aan de overlast gevende honden eigenaren meld dat u verdere stappen gaat ondernemen zijn er enkele stappen die u eerst moet doorlopen, namelijk:

Houd een logboek bij wanneer de hond blaft, datum en tijdstip begin en tijdstip einde geblaf.

Ga bij andere buren langs met de vraag of zij er ook overlast van ondervinden en ook een logboek willen bij houden. De hond kan ook blaffen wanneer u niet thuis bent. Ga in een straal van ruim 50 meter om de overlast gever vragen of zij willen mee werken om een logboek bij te houden. Als de hond ook huilt of agressief is noteert u dat dan ook want zou kunnen betekenen dat de hond ook niet blij is met de situatie. Dit zal verzwarend werken om het geblaf te laten stoppen.

 

overlast-blaffende-hond-honden
 

In een straal van minimaal 50 m. zijn er meer mensen die honden geblaf ervaren als storend.

Huur geluidsmeetapparatuur om aan te geven hoe hard het geblaf ervaren word. U moeten de geluidsmeting uitvoeren bij de dichtstbijzijnde gevel van iemand die last kan hebben van het geblaf. Hoe dichter bij hoe beter!

Klik hier voor meer informatie over geluidsmeetapparatuur huren.

 

Wanneer u een geluidsmeting heeft gedaan en een maand een logboek heeft bijgehouden dan verzameld u de logboeken van mensen die ook hinder ondervinden. Deze gegevens stuurt u naar ons op en wij maken er een overzichtelijk en onbetwistbaar rapport van. Met dit rapport gaat u naar de gemeente en zij zullen u dan moeten helpen om het geblaf te stoppen. Wanneer de gemeente ook niet in staat is om de overlast te stoppen zal een rechter een vonnis kunnen geven om de hond van de buren voorgoed stil krijgen. Als je eenmaal weet wat je rechten zijn, kun je het lokale nummer van de politie bellen (0900-8844) om een overtreding te melden.

info@eprevent.nl  tel: 030-2767359

 

© 2011 - 2024 eprevent | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel