Lux (licht) meting op de werkvloer

Lux-licht-meting-werkvloer-kantoor-werk
 

ePrevent Lux (licht) meting.

Om goed te presteren op school, kantoor of ander werkplek is het belangrijk dat je de tekst op je beeldscherm, boek goed kunt lezen. Soms lukt dit niet omdat je last hebt van het licht: te veel, te weinig, door verblinding of door spiegeling.

Voor het bedrijf om preventief of vanwege klachten maatregelen voor verlichting te nemen. Bij klachten over slechte verlichting is het verstandig eerst het verlichtingsniveau te meten om aan de hand van de metingen te bepalen of maatregelen nodig zijn. Een lichtmeting kan door ePrevent worden uitgevoerd.

Op kantoor moet de verlichting voor voldoende licht en een passend contrast tussen beeldscherm en omgeving zorgen. De verlichting moet passen bij het werk en bij de medewerkers. Oudere medewerkers hebben bijvoorbeeld meer licht nodig dan jongere.

Ook moet hinderlijke spiegeling en verblinding zijn voorkomen.
De aanbevolen verlichtingssterkte voor een kantoorruimte ligt tussen de 300 en 500 lux. Voor andere werkruimtes liggen de aanbevolen verlichtingssterkten vaak iets lager.

Op school is het belangrijk om duidelijk inzicht te krijgen in de lichtproblemen. Daarom zijn wij lichtmetingen gaan doen in verschillende klaslokalen, en inderdaad bleek dat in veel gevallen het beeld op het bord minimaal is. In verreweg de meeste gevallen bleek echter dat het omgevingslicht de bepalende factor was. Omgevingslicht wordt bepaald door de hoeveelheid lichtinval van buiten en de gebruikte lampen in het lokaal.

Hebben veel personeelsleden vaak hoofdpijn, de kans dat het door te veel/ te weinig licht komt is groot. ePrevent is de specialist in het meten van licht en zal u als geen ander kunnen adviceren.

info@eprevent.nl  tel: 030-2767359

Luxmeter/lichtmeter huren: https://www.eprevent.nl/c-1801758/verhuur-huur-luxmeter-lichtmeter/

 

 

© 2011 - 2024 eprevent | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel