Geluidsoverlast / vergunning airco / warmtepomp.

geluidsmeting-Geluidsoverlast-airco-warmtepomp.
 

Geluidsoverlast van warmtepomp of airco?  www.geluidsmeting.nl
Bent u op zoek naar een geluidsspecialist die u verder helpt met het verkrijgen van een vergunning voor een airco / warmtepompinstallatie?

Correct geluid meten is werk voor specialisten.

 

Per 1 april 2021 zijn de nieuwe geluidseisen ingegaan voor buiten opgestelde installaties voor warmtepompen en airco’s. Het gaat hierbij om warmtepompen en airco’s die worden toegepast bij woningen en woongebouwen. De warmtepompen en airco’s mogen niet meer dan 40 dB geluid veroorzaken op de erfgrens. Met deze landelijke geluidsnorm worden buren beter beschermd tegen geluid van warmtepompen en airco’s en wordt de ontwikkeling van stillere warmtepompen bevorderd. Op de nieuwste warmtepompen staan een CE-label. Het waargenomen geluid van een geluidsonderzoek van een warmtepomp is echter niet gelijk aan de dB(A) op het CE-label. Er zijn een aantal factoren die bepalend kunnen zijn of het geluid als storend wordt ervaren of niet, zowel voor de gebruiker zelf als voor de omgeving. Zo is de uitblaasrichting van de warmtepomp een belangrijk punt om in gedachten te houden. Staat de warmtepomp bijvoorbeeld langs een muur of in een hoek van muren, dan is de geluidsdruk sterker door weerkaatsing van het geluid.

 


 

Het steeds warmer wordende klimaat zorgt voor steeds meer airco’s en warmtepompen. Veel mensen willen geen last hebben van slapeloze nachten door te warme en broeierige nachten en schaffen een airconditioning  aan. Er zijn ook veel mensen die energiezuinig willen leven en schaffen een warmtepomp aan om hun huis te verwarmen. Helaas leveren beide apparaten veel geluidsoverlast aan bij de buren.

Airco-warmtepomp-geluidsoverlast-geluidsmeting 

www.geluidsmeting.nl, Geluidsoverlast door airco of warmtepomp?

Voor elk soort metingen hebben we de geschikte apparatuur en de expertise in huis.
U ontvangt een helder rapport met onbetwistbare meetresultaten.geluidsmeting-Geluidsoverlast-airco-warmtepomp.

 

info@ePrevent.nl tel: 030-2767359

© 2011 - 2024 eprevent | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel